Gasztro

Így készítsd el a lazacot görög módra!

Lazacból sosem elég – most megismerheted a szuperegészséges halfajta igazi nyári, görög ihletésű változatát.

Imádjuk a lazacot: mennyei íze mellett a ragyogó bőr, az egészséges szív és a fogyókúra legnagyobb barátja is. A görög konyháról is hasonlóan tudunk nyilatkozni: kiderült ugyanis, hogy a mediterrán diéta a világ egyik legegészségesebb étrendje. Így nem is kell több okot keresnünk, hogy párosítsuk az isteni lazacot és a görög ízeket: a fetát, az olívabogyót és a friss zöldségeket. Íme:

Így készítsd el a lazacot görög módra!

Hozzávalók 2 főre:

  • 2 szelet 170 grammos lazacfilé
  • 1 bögre felszeletelt lila hagyma
  • 2 kisebb paradicsom, negyedekre vágva
  • 3/4 bögre felaprított kaliforniai paprika
  • 1 citrom – a fele szeletelve, a fele negyedekre vágva
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1/4 tk. só és egy csipet az ízesítéshez
  • 1/2 tk. oregánó és egy kicsi a tálaláshoz
  • 2 ág friss rozmaring
  • 1/4 bögre magozott kalamata olívabogyó
  • 1/4 bögre morzsolt fetasajt

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra.
  2. Egy tálban keverd össze a hagymát, a paradicsomot, a paprikát, a citromszeleteket, az olívaolajat, a sót, az oregánót és a rozmaringot. Szórd egy sütőpapírral borított tepsire.
  3. Tedd be a zöldségeket 5 percre a sütőbe. Ezután tedd rá a lazacot, szórd meg sóval és oregánóval. Szórd mellé az olívabogyókat is, majd tedd vissza a sütőbe körülbelül 15 percre, amíg a lazac megsül.
  4. Ha megsült, locsolj rá citromlevet, és szórd meg bőségesen fetasajttal. Jó étvágyat!

Forrás: Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top