Gasztro

Ehető virágok: ezek a legismertebb virágcsemegék

Az ehető virágok felhasználása igazán sokoldalú, tényleg csak a fantáziánk szabja a határokat. Ismerkedjetek meg néhány köztudottan ehető virág felhasználási módjával McMenemy Márk segítségével.

A legismertebb virágcsemegék a sarkantyúvirág, a rózsa, az árvácska, az ibolya, a szarvacskás árvácska, a körömvirág, a snidling és a zsálya. Ezek a virágok ráadásul mindenféle kemikália nélkül termeszthetők. A legtöbb rózsának állítólag mesés az íze, de mindegyik említett virág alkalmas ételdísznek. Ha biztosra akarunk menni, akkor csak olyan virágokat használjunk fel, amelyeknek ismerjük az eredetét! Természetesen nem kell nyersen befalni a virágokat, többféle elkészítési mód közül is választhatunk.

Ehető virágok: ezek a legismertebb virágcsemegék

A virágevés szabályai

A virágevésben is érdemes mértékletességet tartani, és jó pár olyan szabály akad, amelyet ildomos követni. Nem szabad olyan virágot leszednünk, ami már teljesen elvirágzott, elnyílt, és nem szabad olyat bekapni, ami nagyon bimbós. A legjobb az, ami teljes virágzásban van, mivel általában a sziromlevél az, ami fogyasztható. A porzós, termős részektől jobb, ha megszabadulunk.

Asztmában, szénanáthában vagy allergiában szenvedőknek nem ajánlott virágokat fogyasztani! Ne falatozzunk továbbá a forgalmas utak mentén termett vagy a virágárusnál kapható növényekből! Azonkívül, hogy szennyezettek lehetnek, általában permetszerekkel is kezelték őket, melyek a virágban felhalmozódhatnak.

Nem minden virág ehető. Vagyis fogyasztása, díszítésre használata előtt győződjünk meg arról, hogy valóban fogyasztható-e. Nem fogyaszthatók a kemikáliákkal kezelt növények virágai! Végül, de nem utolsósorban kizárólag kis mennyiségben használjuk őket, különben emésztési problémák jelentkezhetnek. Ne fogyasszunk kertészetben, virágboltban vásárolt virágokat. Allergiások ne fogyasszanak virágokat! Aki viszont teheti, az mindenképpen próbálja ki, mert érdekes élmény!

Még több információ a kert.tv oldalán!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top