nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Őszibarackos sajttortácska, a legfinomabb nyári desszert

Őszibarackos sajttortácska, a legfinomabb nyári desszert

A sajttorta, vagy eredeti nevén cheesecake, majdnem olyan, mint a tiramisu. Az egész világon méltán népszerű, s bárki bátran nekiállhat, hiszen kevés alapanyagból egy igazán fantasztikus dolgot lehet varázsolni.
NLCafé
f Ajánlom

Vannak a tipikus, nemzetekre oly jellemző sütemények, édességek: olaszoknál a tiramisu, németeknél a Feketeerdő torta, törököknél a baklava. Ha Amerikára, és főleg New Yorkra gondolunk, akkor mindenkinek legelsőre a cheesecake, a sajttorta ugrik be. Azt nem tudjuk, hogy a New York-iak ténylegesen mennyi sajttortát esznek, de az biztos, hogy világviszonylatban az egyik legnépszerűbb édesség.

Sajttorta variációk

Mivel ennyire népszerű és könnyen elkészíthető, mindenki megpróbálkozik egy kicsit megvariálni, hogy a saját ízlésére formálja a sajttortát. A gyümölcsös, citrusos, habkönnyű verzióktól eljuthatunk egészen a másik végletig, mikor a sajttortát csokival és mogyoróvajjal turbózzuk, amiből már egy szelet is a mennyekbe röpít. Készíthetjük sütőben, de léteznek sütés nélküli sajttortareceptek is, egy biztos: mielőtt felvágnánk, legjobb, ha pár órát a hűtőszekrényben pihentetjük.

Őszibarackos sajttortácska, a legfinomabb nyári desszert

Őszibarackos sajttortácska hozzávalói

Az alaphoz:

  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 22 keksz (legjobb, ha zabpelyhes)

Töltelékhez:

  • 50 dkg krémsajt
  • 50 dkg mascarpone
  • 3 ek. porcukor
  • 3 tojás
  • 1 citrom reszelt héja

Díszítéshez:

  • 2-3 szem őszibarack

Az őszibarackos sajttorta elkészítése

  • A sajttortaalaphoz a kekszeket mozsárban vagy késes aprítógépben összetörjük, felaprítjuk, majd összedolgozzuk az olvasztott vajjal. A masszát a kapcsos kis tortaformák aljába nyomkodjuk.
  • A töltelékhez a mascarponét és a krémsajtot a porcukorral krémesre keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a reszelt citromhéjat is és rátöltjük a kekszes alapokra.
  • 170 fokos sütőben 45 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni, és egész éjszakára a hűtőbe tesszük.
  • Ha jól kihűlt, tálalhatjuk. Darabolt őszibarackot halmozunk a gyümölcsös sajttorta tetejére.
Megosztás Facebookon