Gasztro

Liftezik a gyomrod, ha meglátod ezeket a kórházi kajákat

Azt hinnénk, hogy a szegényes, gusztustalan és/vagy csak érthetetlen kórházi ételek sorát nem lehet már tovább bővíteni, mert minden lehetőséget kimerítettek. Tévedtünk, íme két újabb elrettentő példa.

Annyira abszurd, hogy akár kortárs installációnak is nézhetnénk a kalocsai Bács-Kiskun Megyei Kórházban felszolgált ételt, amelyről a Kórházi koszt nevű Facebook-csoport számolt be.

A fotón az látszik, hogy másfél (vagy két fél) szelet kenyérre egy kis darab margarin vagy vaj került. Az alkotó magabiztosan használta a kihagyás és az elhallgatás eszközét, ezzel feszültséget keltve a befogadóban, egyúttal új szinteket nyitva az interpretációban.

Egy másik fotó a hatvani Albert Schweitzer Kórház traumatológiai osztályán kiosztott vacsorát ábrázolja, amelyet combnyaktörés után kapott az egyik beteg.

Az előző kompozícióval rokon minimalista vonások fedezhetők fel a műben, ám ezúttal a szerző bátrabban használja a színeket. A kenyér krémes alapszínét markánsan ellenpontozza a harsogó, bár meghatározhatatlan feltét. Érdemes megfigyelni az alkotás négyes osztását is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top