nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Liftezik a gyomrod, ha meglátod ezeket a kórházi kajákat

Liftezik a gyomrod, ha meglátod ezeket a kórházi kajákat

Azt hinnénk, hogy a szegényes, gusztustalan és/vagy csak érthetetlen kórházi ételek sorát nem lehet már tovább bővíteni, mert minden lehetőséget kimerítettek. Tévedtünk, íme két újabb elrettentő példa.
NLCafé
f Ajánlom

Annyira abszurd, hogy akár kortárs installációnak is nézhetnénk a kalocsai Bács-Kiskun Megyei Kórházban felszolgált ételt, amelyről a Kórházi koszt nevű Facebook-csoport számolt be.

A fotón az látszik, hogy másfél (vagy két fél) szelet kenyérre egy kis darab margarin vagy vaj került. Az alkotó magabiztosan használta a kihagyás és az elhallgatás eszközét, ezzel feszültséget keltve a befogadóban, egyúttal új szinteket nyitva az interpretációban.

Egy másik fotó a hatvani Albert Schweitzer Kórház traumatológiai osztályán kiosztott vacsorát ábrázolja, amelyet combnyaktörés után kapott az egyik beteg.

Az előző kompozícióval rokon minimalista vonások fedezhetők fel a műben, ám ezúttal a szerző bátrabban használja a színeket. A kenyér krémes alapszínét markánsan ellenpontozza a harsogó, bár meghatározhatatlan feltét. Érdemes megfigyelni az alkotás négyes osztását is.

Megosztás Facebookon