Gasztro

Paradicsomos-kukoricás fordított torta

Süssünk tortát a nyár kedvenceiből, paradicsomból és a kukoricából!

 Íme, egy isteni kaja, amit akár a nyaralóban is elkészíthetsz vacsorára, a nyár kedvenceiből: friss paradicsomból és kukoricából! 

 Paradicsomos-kukoricás fordított torta

Paradicsomos-kukoricás fordított torta

Hozzávalók:

  • 1 kg koktélparadicsom, felekbe vágva
  • 1 és 1/4 csésze kukoricadara
  • 3/4 csésze liszt
  • 1 ek. cukor
  • 2 tk. sütőpor
  • fél tk. szódabikarbóna
  • 1 tk. só
  • egy csipet frissen őrölt bors
  • 2 tojás
  • 1 csésze író
  • 6 ek. vaj
  • 1 csészényi friss kukoricaszem 

Elkészítés:

  1. 200 fokra melegítsd elő a sütőt. Egy kör alakú sütőformát bélelj ki sütőpapírral, amit nagyon vékonyan meg is olajozhatsz.
  2. A paradicsomokat helyezd el körkörösen, a belsejükkel lefelé a sütőformában.
  3. Keverd össze a kukoricadarát, a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, a sót, a borsot és a cukrot.
  4. Egy másik tálban verd fel a tojásokat az író és a vaj hozzáadásával, majd öntsd az egészet a száraz hozzávalókra. Keverd össze alaposan, aztán forgasd bele a kukoricát is.
  5. A tésztát öntsd egyenletesen a paradicsomra, majd 20-25 percre tedd be a sütőbe.
  6. Minimum 10 percet hagyd hűlni, mielőtt felvágnád. Jó étvágyat hozzá!

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top