Gasztro

A hétvége megmentője: gyors kókuszfagyi házilag

Legszívesebben reggeltől estig csak fagyit ennénk. Ha ti is így vagytok vele, akkor érdemes egy-két házi fagyit is készíteni, hogy otthon is bármikor hűsíthessétek magatokat.

 

Hűtsd magad házi fagyival!

Hozzávalók:

  • 5 dl kókusztej
  • 2 dl víz
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 1 tk. vaníliaaroma
  • 10 dkg kókuszcukor vagy nyírfacukor (elhagyható)

Öntsd a kókusztejet a keverőedénybe, szórd bele a kókuszreszeléket, magas fordulaton kezdd el keverni. Vizet csak a végén adj hozzá, ha kell. Ha szükséges, add a jégkrémhez a recept szerinti kókusz- vagy nyírfacukrot és a vaníliaaromát. Keverd addig a géppel, amíg szép krémessé áll össze. Lezárható dobozban tedd legalább 4 órára a hűtőszekrény fagyasztófiókjába. A házi jégkrémből fagylaltos kanállal kiszedett gömböket kis tálkákban kínáld.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top