nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
A tökéletes nyári gyors vacsora: töltött padlizsán

A tökéletes nyári gyors vacsora: töltött padlizsán

Ha már telítődtetek a hétvégén a lángossal és a strandos hamburgerrel, akkor este már elég lesz egy könnyű gyors vacsorával zárni a napot. Hoztunk is egy tippet mára.
NLCafé
f Ajánlom

 

 

 

Bulgurral töltött padlizsán

Hozzávalók:

  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek. olívaolaj
  • 1,5 tk. római kömény
  • 1 tk. méz
  • 2 nagyobb padlizsán

Hozzávalók a töltelékhez:

  • pici só
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 db paradicsom
  • fél citrom leve
  • 15 dkg bulgur
  • fél csokor menta

Hozzávalók a tálaláshoz:

  • 25 dkg görög joghurt
  • néhány levél menta
Kategóriavacsora
Elkészítési idő60 perc
Nehézségi szintkönnyű

Elkészítés

Először a fűszeres pasztát készítjük el. Az olívaolajhoz adjuk a mézet, a reszelt fokhagymát és a római köményt. Az egészet jól elkeverjük.

A padlizsánokat kettévágjuk, majd a húsukat bevagdossuk úgy, hogy ne sértsük meg a héját. A fűszeres pasztával jól bedörzsöljük. 

200 °C-ra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.

Közben elkészítjük a tölteléket. A bulgurt sós vízben puhára főzzük.

A paradicsomokat apró kockákra vágjuk, és a bulgurhoz keverjük a citrom kifacsart levével együtt. 

A petrezselymet és a mentát is felaprítjuk, és ezt is a bulgurhoz adjuk. Ízlés szerint sózzuk a tölteléket.

A sütőből kivett padlizsánokra halmozzuk a tölteléket, majd további 10 percig sütjük.

Tálaláskor a padlizsánok tetejére halmozzuk a joghurtot, és megszórjuk a durvára vágott mentával.

 

 

 

Megosztás Facebookon