Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Almás pite szupernyárias köntösben

Most bebizonyítjuk, hogy az almás pite nem csak az ősz kedvenc desszertje lehet!

Alig várod az őszt, hogy kedvenc sütidnek, az almás pitének hódolhass? Jó hírünk van, mert a népszerű sütinek létezik egy hűsítő változata is, ami a nyári melegben is tökéletesen megállja a helyét! Olvass tovább, hogy a receptből megtudd, hogyan lesz az almás pitéből isteni jégkrémkocka!

Hozzávalók:

  • 1/2 bögre vaj
  • 2 bögre Graham-kekszmorzsa
  • 2 ek. cukor
  • 2 ek. habtejszín
  • 400 ml édes sűrített tej
  • 560 g almáspite-töltelék
  • 1 tk. fahéj
  • tálaláshoz: kekszmorzsa, karamellszósz

Elkészítés:

  1. A kekszmorzsát keverd össze a cukorral, amíg jól össze nem áll. Öntsd ezt egy tepsibe és lapogasd le az aljára. Tedd hűtőbe egy kis időre.
  2. Verd fel a tejszínt, majd mikor már kemény a hab, keverd össze a sűrített tejet és az almáspite-tölteléket. Szórd bele a fahéjat is.
  3. Oszlasd el a krémet a kekszes alapon, majd tedd fagyasztóba 12 órára.
  4. Vágj belőle kis kockákat, forgasd meg a tetejüket kekszmorzsába, majd locsolj rá karamellszószt!

Forrás: Tasty

Címlap

top