nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Gazpacho, ahogy még sosem próbáltad: fehér gazpacho

Gazpacho, ahogy még sosem próbáltad: fehér gazpacho

Íme, a kedvenc spanyol nyári levesed, fehér kiadásban!
NLCafé
f Ajánlom

 A gazpachóról mindenkinek egy hideg, piros paradicsomleves jut eszébe, pedig a népszerű nyári levesnek létezik egy fehér változata is! A fehér gazpacho egy másik spanyol levesre, a mandulás- fokhagymás ajo blancóra emlékeztet, csakhogy ebbe sokkal több zöldség és gyümölcs került. Ha szerinted is izgalmasan hangzik, olvass tovább a receptért!

Fehér gazpacho

Gazpacho, ahogy még sosem próbáltad: fehér gazpacho

Hozzávalók:

  • 2 szelet fehér szendvicskenyér
  • 1 csésze víz
  • 2 kisebb kígyóuborka
  • 1 csésze fehér szőlő, kimagozva
  • 1/3 csésze blansírozott, szeletelt mandula
  • 1/3 csésze extra szűz olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 2 tk. sherry ecet
  • 1 tk. só
  • egy kis snidling a díszítéshez

A kenyérszeleteknek vágd le a héját, majd aprítsd a kenyeret kis kockákra. A kenyérkockákat áztasd vízbe 5 percen át. Az uborkát hámozd meg, kockázd fel, majd dobd aprítógépbe. Add hozzá a mandulát, a szőlőt, az olajat, a fokhagymát, az ecetet és a sót. Ha lejárt az 5 perc, a kenyeret is dobd hozzá, és így turmixold össze, 2 percen át, amíg krémes nem lesz.

Lefedve tedd be a hűtőbe, minimum 2 órára. Tálald szőlőszemekkel és snidlinggel megszórva!

thekitchn

Megosztás Facebookon