Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Csodálatos marhahúsos lencseleves

Kevés jobb van egy finom, hosszan főtt marhahúslevesnél, pláne, ha ennyire gazdag fogásról beszélünk!

Egy jó, forró leves tényleg képes belülről is átmelengetni minket. Ebben egyébként a marhahúsleves a befutó: a telt, hosszan főtt íz, pláne, ha vörösbor is társul hozzá, valamiért elképesztően otthonos, megnyugtató, ahogy mostanság mondanák, igazi komfortétel.

Az alábbi verziót a lencse teszi különlegessé – ettől nemcsak enyhe diós zamatot kap a leves, hanem sokkal laktatóbb is lesz! 

Csodálatos marhahúsos lencseleves 

Hozzávalók:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 kiló marha tarja kockákra vágva
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 4 répa meghámozva és felkarikázva
  • 3 nagyobb zellerszár felvágva
  • 1 és fél csésze lencse
  • egy konzerv kockázott paradicsom
  • 6 csésze marhahús alaplé
  • 1 csésze száraz vörösbor
  • 1 ek. szárított zsálya
  • egy csipet cayenne bors
  • 3 ek. tárkony
  • só és bors

Elkészítés:

1. Egy nagyobb fazékban hevítsük olajat, pirítsuk meg rajta kicsit a hagymát és a fokhagymát, majd adjuk hozzá a kockára vágott marhahúst is! 5-10 perc alatt kérgesítsük a húst!

2. Adjuk hozzá a répát, a zellert, a lencsét és a paradicsomot majd öntsük fel az alaplével és a borral. Tegyük bele a fűszereket is!

3. A levest forraljuk fel, 45-60 percig hagyjuk rotyogni. Ellenőrizzük, hogy a lencse és a hús is megpuhult-e!

 

ASpicyPerspective

Címlap

top