nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Tepsiben sült spenótos-gombás tojás

Tepsiben sült spenótos-gombás tojás

Kiadós vasárnapi reggelinek vagy könnyű vacsorának is tökéletes ez a spenótos-tojásos fogás!
NLCafé
f Ajánlom

Tápláló reggelit vagy könnyed, zöldséges vacsorát is készíthetünk tojásból, és egyáltalán nem a szokásos rántottára gondolunk. Ennek a szuper fogásnak az alapja egy friss, gombával turbózott spenót, ebbe ütjük a tojásokat, hogy aztán a tepsiben jól összesüljön az egész!  

Tepsiben sült spenótos-gombás tojás 

Hozzávalók:

  • 900 gramm friss bébispenót (sima spenóttal is helyettesíthető)
  • 1 kisebb vöröshagyma apróra vágva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 4 evőkanál sózatlan vaj
  • 500 gramm gomba vékony szeletekre vágva
  • 1 csésze zsíros tejszín
  • 12 nagyobb tojás
  • 6 evőkanál reszelt parmezánsajt
  • só és bors
  • 1/4 teáskanál szerecsendió (elhagyható)

Elkészítés:

1. Egy serpenyőben kevés vízben főzzük puhára a spenótot! Csöpögtessük le, csavarjuk ki, majd vágjuk apróra – nagyjából két csészényinek kell kijönnie belőle.

2. Egy serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és futtassuk meg rajta a hagymát és a fokhagymát, míg kicsit megpuhulnak. Adjuk hozzá a gombát, és főzzük, míg a gomba kieresztett leve is elfő. Adjuk hozzá a tejszínt, a sót, a borsot és a szerecsendiót, majd a felvágott spenótot is – forraljuk össze.

3. A keveréket öntsük egy tepsibe, és alakítsunk ki benne kis lyukakat, amelyekbe majd beleütjük a tojásokat. Ha megvan, szórjuk meg a reszelt parmezánnal, és süssük előmelegített sütőben nagyjából 200 fokon, kb. 30 percen keresztül. 

 

SmittenKitchen

Megosztás Facebookon