Gasztro

Több százezret érő sajtokat loptak el

Magas jutalmat ajánlott fel a sajtüzem annak, aki segít nyomára bukkanni a díjnyertes sajtoknak.

Egy brit sajtüzem 500 font (173 ezer forint) jutalmat ajánlott fel annak, aki segít visszaszerezni 40 kiló ellopott díjnyertes cheddar sajtot.

Az angolok egyik legkedveltebb sajtjának számító cheddarból két 20 kilós díjnyertes tömböt a díjat igazoló oklevéllel együtt loptak el egy sátorból a múlt hét végén egy mezőgazdasági és élelmiszeripari kiállításról, amelyet a világhírű sajtféleség szülőhelye, Cheddar falu közelében, Yeovilben rendeztek.

A negyven kiló sajtot alapesetben 5-600 fontért lehetne eladni a boltokban, az oklevéllel együtt azonban a termék akár több ezer fontot, azaz több százezer forintot is érhet.

A sajtüzem vezetője, Rich Clothier szerint a díjnyertes cheddar ellopását alaposan megtervezhették, mert két ilyen nehéz, együtt egy kisebb bőröndnyi tömböt nem lehet elrejteni egy kézitáskában vagy a ruha alatt, és a többi kiállított termékhez a tolvajok nem nyúltak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top