Gasztro

Megérkezett a 24 karátos aranycronut

Ugye mindenki emlékszik még a gasztrohisztériát okozó hibrid péksüteményre? Na, most már került rá egy adag ehető arany is.

Eredetileg a New Yorkban dolgozó Dominique Ansel rukkolt elő a fánk és croissant házasításából képzett cronuttal, ami akkora őrület lett, nem elég, hogy csillagászati áron árulhatta, kapkodták is, mint a cukrot. Azóta készült már sokféle hibrid étel, sőt többféle cronutváltozat is, de Ansel eredeti szörnyetege tényleg paradigmaváltó erejű volt.

Megérkezett a 24 karátos arany cronut 

Most az ausztrál Goldluck’s Bakeshop tisztelgett a cronut előtt, méghozzá azzal, hogy 24 karátos ehető arannyal vonta be a már így is elég különleges édesipari terméket. A meglepő módon mindössze 15 ausztrál dollárért (kábé 3200 forint) árusított aranyfánknak egyébként állítólag egyszerű csokis íze van, és vészesen fogy, szóval nagyon kell sietnie annak, aki szeretné megtapasztalni ezt a luxusélményt! 

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top