Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Furcsán hangzik, de finom: barackmagtej

Ne dobd ki a barack magját – készíts belőle isteni tejet!

 Nyáron rengeteg őszibarack elfogy, azaz rengeteg mag végzi a kukában. Ezzel pedig nincs is semmi baj, hiszen ugyan mire lennének jók a barackmagok? Nekünk van egy tippünk: mandulatejjel felfőzve szuper, enyhén diós-barackos ízű tejitalt kaphatunk az őszibarack magjaiból. 

Furcsán hangzik, de finom: barackmag-tej

Egy csészéhez szükséges:

  • 1 csésze édesítő nélküli mandulatej
  • 4 őszibarackmag

Így készítsd el:

  1. Forrald fel a tejet a barackmagokkal együtt. 
  2. Vedd le a tűzről, és lefedve hagyd állni 30 percet.
  3. Ha kihűlt, tedd be a hűtőbe egész éjszakára, és élvezd reggel!

Megjegyzés: a barackmag tartalmaz ugyan mérgező anyagokat, de a forralás során ezek 100%-osan megsemmisülnek.

thekitchn

Címlap

top