nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Készíts mennyei málnás-proseccós jégkrémet

Készíts mennyei málnás-proseccós jégkrémet

A zamatos málna és kedvenc nyári habzóborod íze keveredik ebben a pofonegyszerű, mégis istenien finom jégkrémben!
NLCafé
f Ajánlom

A nyáresték megunhatatlan slágeritalának számító prosecco és az egyik legkedvesebb bogyós gyümölcs, a málna alkotják ezt a fájdalmasan egyszerű jégkrémet, amit tényleg bárki el tud készíteni otthon, aki beruházott egy egyszerű jégkrémkészítő formára. 

A habzóbor íze különösen pikánssá teszi ezt a finom édességet, amit persze a legjobb egy medence partján élvezni, de már akkor is garantáltan boldogabbak leszünk tőle, ha lakásunkban hűtjük magunkat vele!

Készíts mennyei málnás-proseccós jégkrémet

Hozzávalók:

  • 1/4 csésze cukor
  • 3/4 csésze prosecco
  • 5 csésze friss málna

Elkészítés:

1. Egy kisebb serpenyőbe öntsük bele a cukrot 1/4 csésze vízzel, és készítsünk belőle tiszta, folyékony cukorszirupot.

2. Egy turmixgépben pürésítsük össze a málnákat, a cukorszirupot és a proseccót, majd öntsük a keverékeket tetszőleges jégkrémformába. Ha szükséges, szúrjunk pálcikát a jégkrémbe!

3. Nagyjából 2 és fél óra alatt a fagyasztóban elkészülnek a jégkrémek, amiket máris élvezhetünk a vízparton ülve!

 

PureWow

Megosztás Facebookon