Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Pofonegyszerű mentás avokádófagyi

Fagyi avokádóból? Naná! Ez a recept nemcsak egészséges, nagyon különleges is, a menta íze pedig szuperül passzol az avokádó csodás zöldjéhez!

Nincs szükség fagyigépre, ha házi fagyikkal szeretnénk kísérletezni – az is szuperül működik, ha egyszerűen lefagyasztjuk az összeállított keveréket. A legjobb hír pedig, hogy így csak a képzeletünk szabhat határt az ízeknek – az alábbi recept például egy isteni (és nem mellesleg elég látványos) avokádós fagyit mutat be!

Pofonegyszerű mentás avokádófagyi 

Hozzávalók:

  • 2 érett avokádó
  • 1/2 csésze mandulatej
  • 1/4 csésze méz vagy juharszirup
  • 1 evőkanál kókuszolaj
  • 1/4 teáskanál borsmentakivonat
  • 1/4 csésze apró csokidarabka (lehetőleg étcsokoládé)

Elkészítés:

1. A csokidarabokon kívül tegyük az összes hozzávalót nagy teljesítményű robotgépbe, és dolgozzuk össze krémes masszává.

2. Keverjük a masszába a csokidarabokat, és tegyük az egészet egy fagyasztóba helyezhető tárolóba.

3. A keveréket fagyasszuk le 4-5 órára, fogyasztás előtt várjunk pár percet, hogy kicsit megolvadjon a fagyink,

 

EatingBirdFood

Címlap

top