Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Ezt az isteni édesburgonyás pizzát neked is ki kell próbálnod!

A cukkini- vagy a karfiolpizza után most egy újabb pszeudopizza-recept következik, ezúttal édesburgonyával!

 Az egészségesétkezés-forradalom óta tudjuk, hogy pizzatésztát nem csak lisztből gyúrhatunk. Kedvenc ételünk készülhet gluténmentesen, vegán módra is, például sütőtökből, cukkiniből vagy éppen karfiolból. A most következő recept alapján pedig édesburgonyából süthetünk mennyei pizzát. Íme:

Édesburgonyapizza

Ezt az isteni édesburgonyás pizzát neked is ki kell próbálnod!

Hozzávalók:

  • 2-3 közepes méretű édesburgonya
  • 1 csésze mandulaliszt
  • 1 tk. szódabikarbóna
  • 1 ek. olasz fűszerkeverék
  • 1 tk. só
  • fél csésze pizzaszósz
  • fél csésze reszelt mozzarella
  • bazsalikom, koktélparadicsom

Elkészítés:

  1. A sütőt 200 fokra melegítsd elő, és tegyél oda főni egy nagy edényben vizet.
  2. A megpucolt, felszeletelt édesburgonyát főzd meg puhára, nagyjából 20 perc alatt.
  3. Öntsd le a burgonyáról a vizet, és egy villával nyomkodd pépesre. Keverd hozzá a lisztet, a szódabikarbónát, a fűszert és a sót. A kezeddel gyúrd össze, míg végül olyan nem lesz, mint egy narancssárga pizzatészta.
  4. Nyújtsd ki a tésztát kör alakúra, majd helyezd egy vékonyan kiolajozott sütőpapírral borított tepsire. 15-20 percig süsd.
  5. Ha eléggé megpirult a széle, vedd ki a sütőből, kend meg a pizzaszósszal, szórd rá a sajtot és a feltéteket. Tedd vissza további 5-10 percre, amíg a sajt megolvad. Jó étvágyat hozzá!
Ezt az isteni édesburgonyás pizzát neked is ki kell próbálnod!

Popsugar

Címlap

top