nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Süti a hétvégére: epressajttorta-krémes banánkenyér

Süti a hétvégére: epressajttorta-krémes banánkenyér

Gondoltad volna, hogy az epres sajttorta és a banánkenyér találkozásából egy egészséges édesség születik? Pedig így van!
NLCafé
f Ajánlom

 Igazi nyári, hétvégi sütemény következik, amivel az egész családnak a kedvére tehetsz: egy epres sajttortás krémmel töltött banánkenyér. Jól hangzik? Ráadásul még egészséges is! 

Epressajttorta-krémes banánkenyér

Süti a hétvégére: epres sajttorta-krémes banánkenyér

Hozzávalók:

12 adaghoz

A krémhez:

  • 110 g light krémsajt
  • fél csésze eper
  • 1 ek. méz

A kenyérhez:

  • 3 érett banán
  • 2 tojás
  • 1/3 csésze görög joghurt
  • 1/2 csésze méz
  • másfél csésze teljes kiőrlésű liszt
  • 1 tk. sütőpor
  • fél tk. szódabikarbóna

Elkészítés:

  1. Keverd össze a krém hozzávalóit: a krémsajtot, a félbevágott epreket és a mézet, majd fél percre tedd be a mikróba.
  2. A banánokat egy másik tálban nyomkodd pürésre. Keverd hozzá a tojásokat, majd a mézet és a joghurtot. Ezután jöhet bele a liszt, a szódabikarbóna és a sütőpor.
  3. A tészta felét öntsd egy kivajazott kenyérformába, majd oszlasd el rajta a krémet. Ezután öntsd rá a tészta másik felét.
  4. 180 fokos sütőben 50-55 percig süsd. Ha megsült, 15 percet hagyd hűlni a formában, és csak ezután vedd ki.

Goodful

Megosztás Facebookon