Gasztro

Nyári galette kukoricával, cukkinivel és kecskesajttal

Íme egy laza, vendégváróak is beillő galette rengeteg friss kukoricával és cukkinivel!

Nem akarod túlzásba vinni a hétköznapi főzőcskét, mégis villantanál valami finommal? Akkor készítsd el a franciák nyitott pitéjét, a galette-et – ezúttal friss kukoricával és cukkinivel!

Kukoricás-cukkinis galette kecskesajttal

Nyári galette kukoricával, cukkinivel és kecskesajttal

Hozzávalók:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 hagyma felkarikázva
  • 1 közepes cukkini felkockázva
  • só, bors
  • 2 csésze friss kukoricaszem (3-4 cső kukorica)
  • 2 tk. friss kakukkfű
  • 85 g kecskesajt
  • 1 fagyasztott pitetészta
  • egy kis liszt
  • 1 tk. dijoni mustár

Elkészítés:

  1. Az olajat hevítsd fel egy serpenyőben. Puhítsd meg rajta a hagymát, majd add hozzá a cukkinit. Sózd, borsozd és süsd 4-5 percig, majd vedd le a tűzről.
  2. Add a zöldségekhez a kukoricát és a kakukkfüvet, és az egészet hagyd hűlni egy kicsit.
  3. A sütőt 200 fokra melegítsd elő, és készíts elő egy sütőpapírral borított tepsit.
  4. Ha a zöldségek kihűltek, morzsold hozzájuk a sajtot. Ízlés szerint sózd, borsozd tovább.
  5. A pitetésztát nyújtsd ki egy kicsit meglisztezett deszkán. Kend meg a mustárral, majd oszlasd el a tölteléket a közepén. Végül a széleket hajtsd fel, hogy összetartsák a pitét, de a közepe nyitott maradjon.
  6. 30-40 percig süsd, majd 5-10 percig hagyd hűlni, mielőtt felvágnád. Jó étvágyat hozzá!

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top