nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Ezt készítsd el a hétvégén: mandulás, sárgabarackos süti

Ezt készítsd el a hétvégén: mandulás, sárgabarackos süti

A sárgabarack frissen, krémlevesnek és persze lekvárnak eltéve is szuper, de ha marad pár szem, akkor dobjunk össze egy könnyű sütit! Biztosan mindenkinek bejön, és lehet, hogy a nagyi is elkéri majd a receptet.
NLCafé
f Ajánlom

A szép gyümölcsből készülhet lekvár vagy sütemény, a foltosabbakból pedig a jó kis házi gyümölcspálinka. Annak, aki maradna inkább a süteménynél, mutatunk egy igazán könnyen összerakható receptet: mandulalisztes, puha piskóta, szaftos sárgabarackkal.

A legfinomabb sárgabarack

Akinek van barackfája a kertjében vagy a vidéki nagyinál, az tudja, hogy a süteményhez a sárgabarackot naponta figyelni kell: akkor jó, finom, édes és érett, ha már szinte magától leesik. De abban a pillanatban, hogy leesett, elkezd rohadni. Legyünk hát résen, hiszen a szezon csak 1-2 hétig tart, ilyenkor viszont egy jól termő fa ellátja családját lekvárnak és sárgabarackos süteménynek való alapanyaggal. A sárgabarackos sütemény pedig pont arra való, amire egy nyugis szombat vagy vasárnap délután szükségünk van: semmi flanc, semmi homályos, francia elnevezés, csak gyümölcs a tésztaágyon.

A mandulalisztes sárgabarackos sütemény hozzávalói

  • 6 dkg liszt
  • 6 dkg mandulaliszt
  • 10 dkg cukor
  • 12 dkg olvasztott vaj
  • 2 egész tojás
  • 2 tojásfehérje
  • 1 tk. sütőpor
  • 30 dkg sárgabarack
Ezt készítsd el a hétvégén: mandulás, sárgabarackos süti

A mandulalisztes, sárgabarackos sütemény elkészítése

  • A sárgabarackos süteményhez a száraz anyagokat összekeverjük: a liszteket a sütőporral.
  • A két egész tojást és a cukrot robotgéppel habosra keverjük, majd hozzáöntjük a már kihűlt olvasztott vajat.
  • Folyamatos keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a lisztkeveréket.
  • A tojásfehérjéket habbá verjük, és óvatosan hozzáforgatjuk a tojásos-lisztes keverékhez.
  • A sütemény tésztáját egy kivajazott, kilisztezett tepsibe töltjük.
  • A sárgabarackokat leforrázzuk, leszedjük a héját, kimagozzuk és félbevágjuk,  majd a süteménytészta tetejére rakjuk szép sorban.
  • 180 fokos sütőben 35-40 perc alatt készre sütjük a sárgabarackos süteményt.
Megosztás Facebookon