Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Így készíthetsz eredeti tabbouleh-t sok-sok petrezselyemmel

Aki tabbouleh saláta készítésére adja a fejét, az ne sajnálja a petrezselymet!

 Könnyű megmondani, hogy eredeti, hagyományos tabbouleh-val van-e dolga az embernek: ha igen, akkor szinte ki sem látszik a petrezselyemből. A most következő recept alapján te is elkészítheted – halakhoz, húsokhoz, pitához vagy falafelhez is isteni lesz!

Tabbouleh

Így készíthetsz eredeti tabbouleh-t, sok-sok petrezselyemmel

Hozzávalók:

  • 3 csokor friss petrezselyem
  • 3 nagyobb méretű koktélparadicsom
  • másfél csésze főtt bulgur
  • egy fél lila hagyma
  • 2/3 csésze citromlé
  • 1/3 csésze olívaolaj
  • só, bors

Elkészítés: 

  1. Keverd össze az olívaolajat és a citromlevet, majd adj hozzá 1-1 kiskanál sót és borsot. Keverd bele a bulgurt, és hagyd állni, amíg összevágod a zöldségeket.
  2. Aprítsd fel a petrezselymet (aprítógépben is megteheted), a paradicsomoknak távolítsd el a magjait, és a hagymával együtt vágd fel egészen apró kockákra.
  3. Végül keverj össze minden hozzávalót, és ha szükséges, sózd, borsozd tovább. Jó étvágyat hozzá!

thelittlepine

Címlap

top