nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Még mindig bűzlik a brazil marhahús

Még mindig bűzlik a brazil marhahús

Az uniós ellenőrzések alapján továbbra is kétséges, hogy megbízható-e a brazil ellenőrzési rendszer, és megfelelő-e az exportált hús minősége.
NLCafé
f Ajánlom

Továbbra is komolyan aggódik Európa a brazil hús miatt, az USA pedig az Európai Uniót követve június végén teljesen leállította a dél-amerikai országból származó marhahús importját – írja a Sygenta magyarországi blogja.

A világ egyik legnagyobb marhahústermelőjének számító Brazíliából ugyanis hosszú időn át romlott, szalmonellával fertőzött hús került a világpiacra Oroszországtól kezdve az Európai Unión át az Egyesült Államokig.

Az Európai Bizottság májusban ellenőrzéseket végzett Brazíliában, ami “nagyon komoly aggodalmakat” vetett fel a brazil ellenőrzési rendszerrel kapcsolatban.

Az uniós vizsgálat azt is kimutatta, hogy a korábbi élelmiszer-biztonsági hiányosságok továbbra is fennállnak – mondta  Bloomberg hírügynökségnek az unió egészségügyi biztosa, Vytenis Andriukaitis. Hozzátette, hogy a korrupcióval kapcsolatos hírek megkérdőjelezik Brazília hivatalos élelmiszer-biztonsági garanciáinak hitelességét.

A brazil húsbotrány pár hónappal ezelőtt robbant ki, miután kiderült, hogy több húsüzemben megvesztegették a mezőgazdasági tárca minőségellenőreit, és romlott húst szállítottak frissként.

Megosztás Facebookon