nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Nyári quinoasaláta cseresznyével és fetával

Nyári quinoasaláta cseresznyével és fetával

Ki mondta, hogy a cseresznye nem való a salátába?
NLCafé
f Ajánlom

 Akárcsak az eper, a cseresznye is szuperül megállja a helyét nem csak a desszertekben, a salátákban is. Fetával, petrezselyemmel és egy kis mandulával izgalmas salátafeltét válik belőle, amit nem csak zöldekre, quinoára is tehetünk.

Cseresznyés-fetás quinoasaláta

Nyári quinoasaláta cseresznyével és fetával

Hozzávalók:

4-6 adaghoz

  • 2 csésze cseresznye
  • 2 csésze quinoa
  • 3 ek. újhagyma
  • 3 ek. vörösborecet
  • 4 ek. olívaolaj
  • fél csésze petrezselyem
  • 220 g feta
  • 1/4 csésze pörkölt mandula

Elkészítés:

  1. A quinoát a csomagolása szerint készítsd el, és amíg fő, magozd ki és vágd felekbe a cseresznyét. Ha megfőtt a quinoa, keverd is bele a cseresznyét.
  2. A felszeletelt újhagymát, a vörösborecetet, az olajat és fél kiskanál sót keverj a cseresznye levéhez. 
  3. A dresszinget öntsd a még meleg quinoára, valamint keverd hozzá a morzsolt fetát, a petrezselymet és a mandulát is. Szoba-hőmérsékletűre hűlve tálald. Jó étvágyat hozzá!

popsugar

Megosztás Facebookon