nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
1200 kg húst kapnak évente a menekült családok

1200 kg húst kapnak évente a menekült családok

Egy német finanszírozású projekttel próbálják megszüntetni az élelmiszersegély-függőséget Irakban.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Szíriai menekültek kaphatnak mezőgazdasági képzést üvegházi növénytermesztésből Erbil és Dohuk tartományokban. Helyi iraki családoknak pedig baromfit, illetve húsfeldolgozáshoz és méhészkedéshez szükséges eszközöket juttatnak – közölte a Világgazdaság.

Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezete (FAO) szerint a hosszú évek óta húzódó konfliktus miatt 3,2 millió ember küzd élelmiszerellátási nehézségekkel Irakban. Szintén 3 millió fölött van azon irakiak száma, akik belső menekültként az ország más részén kénytelenek élni. Ezenfelül 240 000 szíriai menekült él az országban,

A hónap elején 150 faluban osztottak tyúkokat, baromfitápot és felszereléseket. Egy családnak 23 tyúk jutott, ami összesítve azt jelenti, hogy az év végére 1,38 millió tojáshoz és 1200 kilogramm húshoz juthatnak majd.

Mások méhészeti, tej- és gyümölcsfeldolgozással kapcsolatos ismereteket szerezhetnek. Egyes menekülttáborokban 10-10 üvegház létesül, ahol a szíriai menekültek paradicsomot és uborkát termeszthetnek.

Az 1,6 millió dollár költségvetésű projekt támogatója a Német Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Minisztérium.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon