Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Gasztro

Ez a mogyoróvajas-banános bundás kenyér megváltoztatja az életed

Készülj fel életed legfinomabb bundás kenyerére!

 Egy igazi hedonista reggeli következik: bundás kenyér, de nem akárhogy! Édesen, krémes mogyoróvajjal és banánnal készítve, úgy, hogy megéri érte nem számolni a kalóriákat. 

 Mogyoróvajas-banános bundás kenyér

Ez a mogyoróvajas-banános bundás kenyér megváltoztatja az életed

Hozzávalók:

  • 1 francia bagett
  • 4 tojás
  • 1 csésze tejszín
  • 1 tk. vaníliakivonat
  • 1 tk. fahéj
  • 1/4 csésze sótlan vaj
  • 1 csésze barna cukor
  • 1/3 csésze mogyoróvaj
  • 1 nagyobb banán

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő 190 fokra a sütőt.
  2. A bagettet vágd hosszában félbe, majd szeleteld két centis kockákra.
  3. Verd fel a tojásokat fél csésze tejszínnel, a vaníliával és a fahéjjal, majd ebben forgasd meg a bagettkockákat.
  4. A vajat olvaszd fel egy tűzálló serpenyőben, és a maradék tejszínnel együtt karamellizáld rajta a barna cukrot. A mogyoróvaj hozzáadásával főzz belőle pár perc alatt krémes szószt, amibe keverd bele a felszeletelt banánt is.
  5. Végül öntsd a bagettet a szószra, de ne keverd el benne, hanem egyből tedd be a sütőbe. 30 percig süsd. 
  6. 5 percet hagyd hűlni, majd egy tányér segítségével borítsd ki a serpenyőből. Jó étvágyat hozzá!

buzzfeed

Címlap

top