nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Édesburgonyás-csicseriborsós hamburger

Édesburgonyás-csicseriborsós hamburger

A grillszezon nem csak a húsimádóknak szól – készíthetünk jóízű vegetáriánus ételeket is, de még a slágernek számító hamburgereket is áthangolhatjuk vega ízekre!
NLCafé
f Ajánlom

A nyári grillpartik állandó slágere a hamburger, de nem mindenki szeretne mindig hatalmas, szaftos húsokat enni – még akkor sem, ha egyébként nem vega. Épp ezért érdemes lehet kipróbálni húsmentes hamburgereket is, például ezt a verziót, amiben a pogácsa édesburgonyából és csicseriborsóból készül!

Édesburgonyás-csicseriborsós hamburger

Hozzávalók:

A pogácsához:

  • 1 közepes édesburgonya
  • 2/3 konzerv csicseriborsó, átmosva és lecsöpögtetve
  • 1 tojás
  • 1/3 csésze liszt
  • 1 és fél teáskanál füstölt paprika
  • 1 teáskanál őrölt koriander
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • egy csipet só
  • olíva olaj

A joghurtos szószhoz:

  • 3/4 csésze görög joghurt
  • 2 evőkanál tahini
  • egy fél citrom leve
  • só és bors
  • egy gerezd fokhagyma apróra vágva vagy kinyomva

Az összeállításhoz:

  • 4 hamburgerbuci
  • saláta és zöldségek (hagyma, paradicsom stb.) ízlés szerint

 

Elkészítés:

1. Készítsük el a joghurtos szószt: keverjük össze a hozzávalókat, és hagyjuk állni a szószt – esetleg be is hűthetjük kicsit, ha gondoljuk.

2. A pogácsához először reszeljük le az édesburgonyát nagyobb lyukú reszelőn, majd adjuk hozzá a tojást, a lisztet, a csicseriborsót és a fűszereket, és alaposan gyúrjuk össze a kezünkkel. Néhány csicseriborsót összenyomhatunk a kezünkkel, de nyugodtan hagyhatunk benne darabokat is. Sót és borsot csak követlenül a sütés előtt keverjünk bele!

3. Egy serpenyőben (vagy akár a grillen) hevítsünk olívaolajat, és süssük ki benne a kezünkkel formázott pogácsákat

4. Állítsuk össze a burgereket, locsoljuk meg a joghurtos mártással-

 

TheSugarHit

Megosztás Facebookon