Gasztro

7 túró rudis recept, amire szükséged van

Csokis, túrós, picit citromos, és nagyon, de nagyon finom. Ez a túró rudi, mindenki kedvence. Most hoztunk 7 receptet, így akár minden napra készíthetünk valamilyen túró rudis finomságot.

Klasszikus túró rudi házilag

Túró rudi minden mennyiségben

Hozzávalók nagyjából 20 rudihoz:

25 dkg túró
1 zacskó zselatin – sűrűre főzve (mi egy kanál vízzel kevesebbet tettünk bele az előírtnál, és dr. Oetkert használtunk)
Vaníliaaroma – ízlés szerint
1 citrom reszelt héja
4-5 ek. cukor
2 tábla 30 százalékos étcsoki

A túrót robotgépben pürésítjük, hozzáadjuk a cukrot, a vaníliát és a citrom lereszelt héját. Közben a zselatint felforraljuk, majd langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a túróhoz, hideg helyre tesszük. Miután a massza kicsit megszilárdult, habzsákba töltjük, és 10 centis hengereket nyomunk ki belőle, majd az olvasztott csokival meglocsoljuk őket. Figyelem, nem lesz túl szép a végeredmény, de kit érdekel, ha finom, és semmilyen adalékot nem tartalmaz. 

Fázisfotók a recepthez itt találhatók.

Gyors túrórudi-torta házilag

Túró rudi minden mennyiségben

Hozzávalók (18 cm átmérőjű tortaformához):

Az alaphoz:
6,5 dkg étcsoki (nálam minimum 60%-os)
6,5 dkg vaj
4 dkg cukor
1 tojás
3,5 dkg liszt

A túrós részhez:
50 dkg túró
2 dl tejszín
5 dkg cukor
1 citrom reszelt héja
1 csomag dr. Oetker zselatinfix
10 dkg étcsoki

A gyors túrórudi-torta és sok más túró rudis recept leírásáért kattints ide, a Csak a Puffin blogra.

Túrórudi-tortácskák

Túró rudi minden mennyiségben

Hozzávalók 6 darabhoz:

7,5 dkg cukor
75 dkg túró
5 dkg vaj
10 dkg + 15 dkg a bevonathoz étcsokoládé
3 dl habtejszín
2 db citrom reszelt héja
25 dkg zabkeksz
1,5 tk. zselatin

A kekszet erős műanyag zacskóba tesszük, a zacskó száját összefogjuk, a kekszet sodrófával morzsásra törjük. A kis darabokra tört 10 dkg csokoládét a vajjal megolvasztjuk, majd összeforgatjuk a kekszmorzsával. Azonnal sütőpapírral kibélelt kis piteformákba nyomkodjuk, kb. 6 adagra lesz elég. A tejszínt felmelegítjük a zselatinnal, kevergetve, amíg a zselatin feloldódik. Hozzáadjuk a cukrot, a reszelt citromhéjat és a túrót, alaposan összedolgozzuk. Hat részre osztjuk, majd a morzsára kanalazzuk. Néhány órára hűtőbe tesszük, amíg a zselatin megköt. Tálalás előtt a bevonathoz a 15 dkg csokoládét felolvasztjuk, és vékony rétegben a túró tetejére simítjuk. Még jobb, ha csak csurgatjuk, hogy ne képezzen egybefüggő réteget, így könnyebben fogyasztható. Amikor a csokoládé megszilárdult, tálalhatjuk.

Joghurtos túrórudi-torta eperlekvárral

Túró rudi minden mennyiségben

Hozzávalók az alaphoz:

10 dkg étcsoki (jó magas kakaótartalmú)
15 dkg vaj
15 dkg cukor
2 ek. cukrozatlan kakaópor
1 tk. vaníliakivonat
3 tojás
10 dkg liszt

A túrótöltelékhez:

50 dkg túró
2 dl tejszín
2 dl görög joghurt
2 ek. eperlekvár (elhagyható)
15 dkg porcukor
1 csomag zselatinfix

A tetejére:

10 dkg étcsoki
1 dl tejszín

A túrórudi-torta leírásáért kattints a Praktikák sok gyerekhez blogra.

Meggyes túrórudi-szelet sütés nélkül

Túró rudi minden mennyiségben

Hozzávalók:

25 dkg tehéntúró
200 g habtejszín
6 ek. 20%-os tejföl
20 g étkezési zselatin
8 evőkanál citromlé
8 ek. víz
fél bögre porcukor (10 dkg)
1 bögre magozott meggy (8-10 dkg)
8-10 dkg zabfalat (1 csomag, de lehet babapiskóta vagy bármilyen keksz)
fél tábla étcsokoládé
1 tk. étolaj

A túrórudi-szelet folytatása a Rupáner-konyha blogon olvasható.

Túrórudi-torta (nyírfacukorral, gluténmentesen)

Túró rudi minden mennyiségben

Hozzávalók:

A kakaós piskótához
3 tojásfehérje,
60 gramm nyírfacukor
40 gramm kukoricakeményítő
20 gramm (cukrozatlan) holland kakaópor
20 gramm vaj
1 csipet só

A túrós krémhez
1 csomag zselatinfix
200 gramm nyírfaporcukor
500 gramm túró
125 gramm natúr joghurt
250 ml hideg tejszín
1 tk. vaníliaaroma
1/2 citrom leve és lereszelt héja

Tetejére:
(cukrozatlan) holland kakaópor

A recept leírása Chez Sandra blogján olvasható.

Cukormentes házi túró rudi

Túró rudi minden mennyiségben

Hozzávalók (7 db normál méretű rudihoz):
25 dkg zsírszegény, krém állagú (dobozos) tehéntúró
2 ek. cukornak megfelelő természetes édesítőszer
1 kezeletlen biocitrom reszelt héja
1 teáskanál vaníliás xilit/eritrit (esetleg őrölt bourbon vanília)
3 db zselatinlap

Bevonat:
1,5 tábla (kb. 12 dkg) cukormentes étcsokoládé
1 tk. kókuszzsír  

A recept folytatásáért kattints a Salátagyár blogra.

Még több gyerekkori kedvenc házilag:

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top