Gasztro

A legegyszerűbb házi csokis fánk, ami még gluténmentes is

Se olajra, se lisztre nem lesz szükséged a világ legegyszerűbb fánkjához.

 Fánk, olaj és liszt nélkül? Igen! Ráadásul szupercsokis kivitelben. Ha megkívántad a fánkot, de nincs kedved az olajban sütögetéssel bíbelődni, készítsd el ezt az egyszerű változatot. Ha gluténérzékeny vagy, akkor is kipróbálhatod, hiszen teljesen gluténmentes. Íme:

Házi csokis fánk (gluténmentes)

A legegyszerűbb házi csokis fánk, ami még gluténmentes is

Hozzávalók:

12 darabhoz

  • 100 g étcsoki
  • 150 g vaj
  • 50 g kakaópor
  • 150 g cukor
  • 1 ek. vaníliakivonat
  • 5 tojás
  • 100 g olvasztott csoki
  • 50 g cukorgyöngy, vagy más díszítőelem

Elkészítés: 

  1. 180 fokra melegítsd elő a sütőt.
  2. Az étcsokit a vajjal együtt olvaszd fel közepes láng felett. Keverd bele a kakaót, a cukrot és a vaníliát.
  3. Vedd le a tűzről, és egyenként keverd hozzá a tojásokat.
  4. Fogj egy ív zsírálló papír, és készíts belőle 12 kis golyót! Ezeket tedd a muffinformák közepébe. Önts köréjük a tésztából, de vigyázz, ne lepje el őket.
  5. 8-10 percig süsd a fánkokat.
  6. Óvatosan vedd ki őket a formából és mártsd olvasztott csokiba, cukorgyöngybe a tetejüket. Már készen is vagy!

Proper Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top