Gasztro

Isteni mediterrán mártogatós, amivel az egész társaságot leveszed a lábáról

Ezzel a rétegezett, mediterrán mártogatóssal már az előételnél elkápráztathatod a vendégeidet!

 A nyári grillpartikról nem hiányozhat egy kis mediterrán ízvilág – ebben a mártogatósban pedig 8 rétegnyit is találsz belőle! Nemcsak isteni finom, hanem kiadós és látványos is. Ha még egy kis ropogós pitát is kínálsz mellé, tuti, hogy mindenki odalesz érte!

Mediterrán mártogatós

Isteni mediterrán mártogatós, amivel az egész társaságot leveszed a lábáról

Hozzávalók:

A pestóhoz:

  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/3 csésze olívaolaj
  • 1/4 csésze pörkölt fenyőmag
  • 1 csésze friss koriander
  • 1/4 csésze reszelt parmezán
  • só, bors

A mártogatóshoz:

  • 2 csésze hummusz
  • koriander pesto (lásd fent)
  • 1/4 uborka, apróra kockázva
  • 1/4 csésze apróra vágott zöld paprika
  • 1/4 csésze lilahagyma, felkockázva
  • 1/4 csésze szárított paradicsom
  • 1/4 csésze morzsolt feta
  • 1/4 csésze pörkölt fenyőmag
  • olívaolaj
  • pita

Elkészítés:

  1. A pesto hozzávalóit, a sajton kívül, aprítógépben vagy turmixban keverd össze. Végül add hozzá a parmezánt, és sózd, borsozd ízlés szerint.
  2. Egy 20-25 centi átmérőjű kerek tál aljában oszlasd el a hummuszt. Ezután öntsd rá a pestót és azt is egyenletesen oszlasd el, de a kettőt ne keverd össze!
  3. Szórd a zöldségeket, a fetát és a fenyőmagot a mártogatós tetejére, majd locsolj rá egy kis olívaolajat. Kínáld pitával! Jó étvágyat hozzá!

Popsugar

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top