Gasztro

Szuper friss, tavaszi cukkinitészta

Itt az alkalom, hogy a hagyományos tészta helyett egyre többször bevessük a zöldségtésztákat. A tavaszi és nyári napokon egy cukkinitészta is épp elég laktató lesz!

Ha minden földi jóval megpakoljuk őket, akkor a zöldségtészták is legalább olyan laktatóak, mint a hagyományos tésztaételek. Most egy friss és ízletes cukkinitésztát mutatunk, amelyből tökéletes könnyű ebéd válik késő tavaszi, kora nyári napokon.

 Tavaszi cukkinitészta

Szuperfriss, tavaszi cukkinitészta

Hozzávalók:

2 adaghoz

  • másfél csésze brokkolivirág
  • 1 ek. olívaolaj
  • 3 tk. fokhagyma
  • egy csipet pirospaprika-pehely
  • 1 csésze koktélparadicsom felekbe vágva
  • fél lila hagyma felaprítva
  • fél csésze kiengedett zöldborsó
  • 1 kaliforniai paprika felkockázva
  • só, bors
  • 2 ek. friss petrezselyem
  • 2 közepes cukkini spagettivékonyra szelve
  • 2 közepes répa hámozóval vékonyra szelve
  • 2 ek. citromlé
  • fél csésze reszelt parmezán

Elkészítés:

  1. Egy közepes méretű edénybe tölts vizet (nagyjából a feléig), enyhén sózd, majd forrald fel. 2 percre dobd bele a brokkolikat, majd szedd ki és hagyd megszáradni őket.
  2. Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat. Dobd rá a hagymákat és a paprikát, és 2-3 percig süsd, amíg a hagyma üvegessé nem válik. Ezután add hozzá a paradicsomot, a borsót, a kaliforniai paprikát. Sózd, borsozd, és 3-4 percig süsd, hogy megpuhuljon a paprika.
  3. Dobd a serpenyőbe a cukkinitésztát, a répacsíkokat, a petrezselymet és a citromlevet, és forgasd alaposan össze a zöldségekkel. A cukkininek 2-3 perc elég, hogy al dentére puhuljon.
  4. Végül keverd az ételhez a brokkolit és a parmezánt. Tálalás előtt szórj a tetejére egy kis parmezánt. Jó étvágyat hozzá!

inspiralized

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top