Gasztro

Egészséges banános-mogyoróvajas muffin

Az egyszerű, gyorsan összedobható muffinreceptek mindig jól jönnek – most egy omlós mogyoróvajas-banános verziót mutatunk!

Tudjuk, muffint készíteni lejárt lemez, de azért tegyük szívünkre a kezünket, ha gyorsan szeretnénk meleg, omlós, házi süteményt kóstolni, még mindig ez a legkézenfekvőbb választás. A másik hatalmas előnye, hogy remekül variálható: ez a banános-mogyoróvajas verzió például egészséges, omlós, és tényleg iszonyatosan egyszerű! A legjobb, ha egészséges, természetes mogyoróvajat használunk hozzá, amit egyébként akár otthon is elkészíthetünk!

Egészséges banános-mogyoróvajas muffin 

Hozzávalók:

  • 2 csésze zabliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1/2 teáskanál tengeri só
  • 4 nagy, érett banán pépesre zúzva
  • 1 nagy tojás
  • 1/2 csésze természetes mogyoróvaj
  • 1/2 csésze cukrozatlan mandulatej

Elkészítés:

1. Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Egy muffinformát kenjünk ki kókuszolajjal.

2. Egy nagyobb edényben keverjük össze a száraz alapanyagokat, majd adjuk hozzá a banánokat, a tojást, a mogyoróvajat és a mandulatejet is.

3. A tésztát osszuk el egyenletesen a formában, majd 20 perc alatt süssük készre a muffinokat.

 

TheHelathyMaven

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top