nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Kiadós vega ebéd: gombás-spenótos quinoarizottó

Kiadós vega ebéd: gombás-spenótos quinoarizottó

Quinoából is készíthetünk isteni rizottót – zöldségekkel és tojással isteni ebéd vagy vacsora lesz belőle!
NLCafé
f Ajánlom

A most következő recept a bizonyíték, hogy egy vega fogás is lehet éppoly laktató és kiadós, mint egy húsos. Igazi komfortkaja következik: egy krémes rizottó, amely rendhagyó módon quinoából készül, isteni gombával és spenóttal. Íme:

Gombás-spenótos quinoarizottó

Kiadós vega ebéd: gombás-spenótos quinoarizottó

Hozzávalók:

  • 2 ek. olívaolaj
  • 1 hagyma felaprítva
  • 2 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 130 g laskagomba vékonyra szelve
  • 130 g shiitake gomba vékonyra szelve
  • 100 g csiperkegomba felekbe vágva
  • 200 g quinoa
  • 5 csésze zöldséges alaplé
  • 100 g friss spenót
  • 60 g reszelt kemény sajt (pl. parmezán)
  • 1 ek. kakukkfű
  • 1 ek. petrezselyem
  • só, bors ízlés szerint
  • 4 tojás és 4 ek. víz

Elkészítés:

  1. 180 fokra melegítsd elő a sütőt, és a önts 1-1 evőkanál vizet 4 muffinformába. Tedd félre.
  2. Hevítsd fel az olajat, a hagymát párold meg, majd sózd, és add hozzá a fokhagymát. Ezután dobd hozzá a gombákat, és 4-5 perc alatt süsd őket puhára.
  3. Öntsd hozzá a quinoát, az alaplevet és a kakukkfüvet. Nagyjából 20 percig főzd, hogy a quinoa megszívja magát. Keverd hozzá a spenótot és a sajtot is, hogy igazán krémes legyen.
  4. A 4 tojást üsd a vizes muffinformákba, és süsd 11 percig.
  5. A rizottót oszd el négyfelé, és a tetejére helyezz 1-1 tojást. Sózd, borsozd ízlés szerint, majd kínáld meg egy kis petrezselyemmel. Jó étvágyat!

supergoldenbakes

Megosztás Facebookon