nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Arancini, az isteni olasz rizottógolyó

Arancini, az isteni olasz rizottógolyó

Az olaszoknál az arancini praktikus, maradék rizottóból készülő étel, viszont simán van annyira finom, hogy főzőcskézni is érdemes érte!
NLCafé
f Ajánlom

Az olaszok számára az arancini hétköznapi, streed foodként fogyasztható finomság, amely többnyire maradék rizsből vagy rizottóból készül. Szerintünk viszont annyira finom, hogy érdemes megfőzni érte egy adag rizst még akkor is, ha utána kicsit macerás a golyók megtöltése és panírozása. Ha viszont először beleharapunk az isteni, olvadós sajttal teli, ropogós golyókba, rájövünk majd, hogy megéri!

Arancini, az isteni olasz rizottó-golyó

Hozzávalók:

  • 2 csésze rövid, kerek szemű rizs megfőzve
  • 1/2 csésze reszelt parmezán
  • 3 tojás
  • 8 kisebb kocka mozarellasajt
  • 1 csésze zsemlemorzsa olaszos fűszerekkel (bazsalikom, oregánó stb.) összekeverve
  • olaj a sütéshez
  • fűszeres paradicsomszósz mártogatáshoz

Elkészítés:

1. Keverjük össze a rizst, a parmezánt és egy tojást egy nagy tálban, hogy formázható masszát kapjunk.

2. Az arancini gyártásához fogjunk egy kisebb darabot a rizses keverékből, és formázzunk belőle golyót úgy, hogy a közepére nyomjunk egy kockányi mozarellát.

3. A maradék két tojást verjük fel, forgassuk meg benne a golyókat, majd hempergessük meg az olasz fűszerezésű zsemlemorzsában.

4. Tűzforró, bő olajban süssük aranybarnára a golyókat, papírtörlővel itassuk fel a felesleges zsiradékot. Tálaljuk fűszeres paradicsomos szósszal.

 

JustaTaste

Megosztás Facebookon