Gasztro

Így készíts házi mangó lassit!

A lassi hagyományos indiai ital, rendszerint joghurtból és valamilyen gyümölcsből készül. A mangós változat az egyik legnépszerűbb és legelterjedtebb frissítő – tökéletes lehet meleg nyári napokra!

Az indiai lassik (ejtsd: lásszi) különlegességét a krémes joghurt adja, de a fűszerezéssel is lehet csavarni a dolgon. A tejes turmixokhoz hasonló elven készülő gyümölcs alapú italok egyik legnépszerűbb változata a mangós, amiből édes és frissítő finomság készülhet a forró nyári napokra. Az alábbi receptet tényleg 2 perc alatt össze tudjuk dobni, utána pedig sokáig élvezhetjük a kiadós italt!

Így készíts házi mangó lassit!

 

Hozzávalók:

  • 1 csésze alacsony zsírtartalmú joghurt
  • 1 nagyobb, érett mangó
  • 2 evőkanál cukor (vagy valamilyen természetes édesítő)
  • egy kis csipet só

Elkészítés:

1. A mangót hámozzuk meg, és vágjuk kisebb darabokra!

2. A hozzávalókat turmixgépben alaposan dolgozzuk össze! Ízlés szerint adhatunk hozzá még több édesítőt

3. Behűtve fogyasszuk!

 

PinchOfYum

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top