Gasztro

Szupergyors tavaszi desszert: mennyei töltött eprek

Ezek a töltött eprek épp olyan finomak, mint egy falat epres sajttorta!

 Epres édességekből sosem elég! Használjuk hát ki az eperszezont, hogy friss gyümölcsből készíthessük el a legfinomabb desszerteket. Ha kevés az időnk, vagy csak nincs kedvünk sokat vesződni a desszerttel, az eperrel akkor is szerencsénk van, hiszen alig kell hozzányúlni, és máris tökéletes édesség válik belőle. A most következő töltött eprek az epres sajttorta ízeit idézik, egyetlen falatban. Íme:

Töltött eprek

Szupergyors tavaszi desszert: mennyei töltött eprek

Hozzávalók:

  • 10-12 nagyobb szem eper
  • 110 g krémsajt
  • 1/4 csésze porcukor
  • 1/2 tk. vanília kivonat
  • csokichips, kekszmorzsa a díszítéshez

Elkészítés:

  1. Egy éles késsel vágd le az eper csumáját és óvatosan szedd ki a közepét.
  2. A krémsajtot a porcukorral és a vaníliával verd habosra.
  3. Töltögesd meg az epreket a krémmel, majd a tetejüket szórd meg bőven csokichipsszel vagy kekszmorzsával!

thekitchn

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top