Gasztro

Isteni görögdinnyés gazpacho

Ha készítettél már gazpachót, ideje felturbózni! Ha még nem, kezdj egyből ezzel a friss, különleges recepttel!

A spanyol konyha legnépszerűbb hideg levese egészséges és nagyon finom, épp ezért ma már világszerte kedvelt recept. A hagyományos gazpacho paradicsomos alapú, és sok fűszerrel készül, ez a recept viszont egy kis édes, görögdinnyés ízhatással teszi még nyáriasabbá és finomabbá az ételt!

Isteni görögdinnyés gazpacho 

Hozzávalók:

  • 4 csésze kimagozott, kockára vágott görögdinnye
  • 1 kígyóuborka felkockázva, két részre osztva
  • 3 közepes paradicsom felkockázva, két részre osztva
  • 1 kaliforniai paprika felkockázva, két részre osztva
  • 1/3 csésze újhagyma felkarikázva, két részre osztva
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 marék friss bazsalikom
  • 3-4 evőkanál vörösborecet
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • 1-2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál bors
  • 1/2 jalapeno paprika (opcionális)

Elkészítés:

1. A zöldségek egyik felét tegyük félre, a másikat robotgépben mixeljük össze. Adjuk hozzá a fokhagymát, a dinnyét, a bazsalikomot, az ecetet, az olajat és a fűszereket – turmixoljuk teljesen pépesre.

2. A levest öntsük ki egy tálba, és keverjük bele a megmaradt, apróra kockázott zöldségeket. Egy éjszakára tegyük hűtőbe, hidegen tálaljuk.  

 

LoveandLemons

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top