nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Egészséges zöldborsófasírt joghurtos szósszal

Egészséges zöldborsófasírt joghurtos szósszal

Szuperegészséges vegán finomság, ami jó könnyed vacsorának, délutáni ropogtatnivalónak és a gyerekeket zöldségevésre nevelő anyukák csodafegyverének is!
NLCafé
f Ajánlom

Hamarosan már friss zöldborsót is kaphatunk, de addig is fagyasztottból is elkészíthetjük ezeket az isteni zöldséges fasírtokat. Az alábbi recept könnyű, egészséges, vegán, és tényleg percek alatt elkészül – érdemes kipróbálni, mert így a gyerekeket is garantáltan rávehetjük egy kis borsóevésre!  

Egészséges zöldborsófasírt joghurtos szósszal

 

Hozzávalók:

  • 250 gramm fagyasztott zöldborsó
  • 1 evőkanál olívaolaj (plusz extra a sütéshez)
  • 1 fej vöröshagyma apróra kockázva
  • 3 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 140 gramm csicseriborsóliszt
  • 1 teáskanál szódabikarbóna
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál friss vagy szárított zöld fűszer (petrezselyem, menta, bazsalikom stb.) 

A joghurtos szószhoz:

  • 1 csésze szójajoghurt
  • friss zöld fűszerek
  • 1 citrom leve
  • egy csipet só 

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra és béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral!

2. A borsót egy kevés vízzel pároljuk meg egy serpenyőben a zacskón olvasható utasítások szerint!

3. Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és pirítsuk rajta üvegesre a hagymát, illetve a fokhagymát! Vegyük le a tűzről, majd adjuk hozzá a zöldborsót is, és az egészet pürésítsük robotgépben!

4. Adjuk a keverékhez a csicserilisztet, a szódabikarbónát, a sót és a zöld fűszereket, míg ragadós masszát kapunk. Vizes kézzel formázzunk fasírtokat belőle, majd helyezzük el őket a sütőpapírral bélelt tepsibe!

5. A pogácsákat kenjük be olívaolajjal és 15-18 perc alatt süssük készre őket (útközben egyet fordítva rajta).

6. A joghurtos mártogatóshoz keverjük össze az alapanyagokat – a fasírtok mellé tálaljuk!

 

WallFlowerKitchen

Megosztás Facebookon