Gasztro

Bögrés mákos palacsinta – a holnapi reggeli

Holnap még nincs kalács, így valami mással készülünk reggelire. Egy isteni bögrés palacsintával, ami most mákos-citromos ízesítéssel készült.
Bögrés mákos palacsinta - a holnapi reggeli

Hozzávalók:

  • 1 bögre liszt
  • 1 bögre tej
  • 1/3 bögre cukor
  • 1/3 bögre darált mák
  • 1/4 bögre citromlé
  • 1 tojás
  • 2 citrom reszelt héja
  • 1 ek. étolaj
  • 1 mk. sütőpor
  • 1 mk. vaníliaaroma
  • 1/2 mk. só

Nagyobb edénybe mérd ki a lisztet. Keverd hozzá a cukrot, a citromhéjat, a darált mákot, a sót és a sütőport. Egy másik edényben, lehetőleg robotgéppel keverd habosra a tejet a tojással, az étolajjal, a vaníliaaromával és a citromlével. Végül keverd a száraz hozzávalókhoz a tejes keveréket, ügyelve, hogy csomómentes legyen. A hagyományos palacsintatésztánál kissé sűrűbb tésztát kell kapnod.

Hagyd állni legalább 20 percet. Keverd össze ismét a bögrés palacsintát, ha szükséges, szódavízzel kissé hígítsd.

Olajjal kend ki a palacsintasütőt, forrósítsd fel, és egyenként süsd ki a palacsintákat.

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top