Gasztro

Elvileg ez a víztiszta lötty is kávé, de ki kérte?

Pontosan úgy néz ki, mint egy pohár víz, de valójában mégis kávé. Jó, jó, de mire?

Hiába jöttek-mentek az őrültebbnél őrültebb kávétrendek, mint a gombával turbózott biokávé vagy a kenyérre kenhető kávé, egyetlen dolog azért biztos volt: a kávé az barna. Eddig. Mert a kávé most már víztiszta, áttetsző folyadék is lehet, igaz, kávéra így már a legkevésbé sem emlékeztet minket.

Elvileg ez a víztiszta lötty is kávé, de ki kérte?

A Clear Coffee névre keresztelt ital egy gyanúsan magyaros nevű, de egyébként szlovák testvérpár Nagy Dávid és Ádám agyszüleménye, akik állításuk szerint korábban soha nem használt eljárásokkal állították elő a speciális kávét. A testvérek szerint víztiszta kávé létrejöttének abszolút praktikus oka volt: olyan kávét szerettek volna, ami nem színezi el a fogakat, akkor sem, ha az ember szeret viszonylag gyakran kávézni.

Elvileg ez a víztiszta lötty is kávé, de ki kérte?

A speciális kávé amúgy a látszat ellenére állítólag nem mindenféle kemikáliával mérgezett ital, hanem tartósítószer -és stabilizátormentes, sőt, cukormentes ital. Csak kérdés, hogy így nem veszik-e el az egész kávézás hangulata… 

 

Metro

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top