Gasztro

Egészséges vacsora 20 perc alatt: mediterrán édesburgonya

A magyaros rakott krumpli helyett készíts mediterrán édesburgonyás rakottast: izgalmas, friss íz, ami pillanatok alatt elkészül!

Az édesburgonya önmagában is nagyon finom, de néhány közel-keleti hangulatú fűszerrel egyenesen ellenállhatatlan. Ez a recept villámgyorsan elkészül, az meg már tényleg csak a hab a tortán, hogy még egészséges is!

Egészséges vacsora 20 perc alatt: mediterrán édesburgonya 

Hozzávalók:

  • 4 közepes édesburgonya
  • 400 gramm csicseriborsó (konzervből) átmosva és lecsöpögtetve
  • 1/2 evőkanál olívaolaj
  • 1/2 teáskanál őrölt kömény
  • 1/2 teáskanál őrölt koriander
  • 1/2 teáskanál fahéj
  • 1/2 teáskanál édes pirospaprika
  • só és egy kevés citromlé

A fokhagymás szószhoz:

  • 1/4 csésze (60 gramm) humusz
  • 1/2 citrom leve
  • 1 teáskanál szárított kapor
  • 3 nagyobb gerezd fokhagyma apróra vágva
  • egy kevés víz a hígításhoz

Feltétnek:

  • 1/4 csésze (45 gramm) koktélparadicsom
  • 1/4 csésze friss petrezselyem
  • citromlé
Egészséges vacsora 20 perc alatt: mediterrán édesburgonya

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 200 fokra, egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral.

2. Az édesburgonyákat vágjuk félbe, és dörzsöljük be olívaolajjal, dobjuk mellé a csicseriborsót, és forgassuk össze a zöldségeket a fűszerekkel! Nagyjából 20 perc alatt süssük puhára őket.

3. Míg a krumpli sül, készítsük el a fokhagymás szószt: keverjük össze az alapanyagokat egy közepes tálban, és adjunk hozzá annyi vizet, hogy folyósabb, hígabb szószt kapjunk.

4. A kész krumpliszeleteket szedjük tányérra, és dobjuk rá az aranybarnára sült csicseriborsókat is! Öntsük nyakon a fokhagymás mártással, majd extra feltétként dobhatunk rá friss koktélparadicsom-szeleteket, petrezselymet, és facsarhatunk rá egy kis citromlevet is!

 

MinimalistBakers

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top