Gasztro

A világ legfinomabb gnocchija kolbásszal és babbal

Ez a gnocchi hihetetlenül gazdag, nagyon laktató, és szupergyorsan, egyetlen serpenyőben elkészítheted!

A hagyományosan krumpliból gyúrt gnocchi már nemcsak eredeti hazájában, az olaszoknál népszerű tésztaétel – szerencsére nálunk is lehet kapni szinte az összes nagyobb boltban. Az egyik legjobb benne, hogy elég gyorsan elkészül, ráadásul jó laktató is, szóval mindenképpen érdemes kipróbálni, pláne ezzel a gazdag, kolbászos-fehérbabos recepttel!  

A világ legfinomabb gnocchija kolbásszal és babbal

Ezt a gnocchit egyébként tényleg borzasztóan egyszerű elkészíteni, ráadásul nem is kell túl sokat pacsmagolni a konyhában: egyetlen serpenyőben, néhány perc alatt össszedobhatjuk az egész ételt:

Hozzávalók:

  • 1 ek. olívaolaj
  • 1 közepes hagyma felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma apróra vágva
  • 2 szál száraz kolbász (lehet csípős is)
  • 1/4 csésze víz vagy csirke alaplé
  • 1 konzerv olaszos kockázott paradicsom
  • 1 tk. szárított oregánó
  • 1 tk. szárított petrezselyem
  • 1/2 tk. fokhagymapor
  • 1/2 tk. pirospaprika
  • só és bors
  • 1 konzerv fehérbab
  • 1 csomag gnocchi
  • 1 és 1/2 csésze friss spenótlevél
  • 1/2 csésze frissen reszelt mozzarella sajt
  • 1/4 csésze reszelt parmezán sajt

 

ChelseasMessyApron

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top