Gasztro

Villantós desszert egyszerűen: Tarte Tatin

Elegáns és finom – a Tarte Tatin egy igazi francia édesség, amit egyszer az életben mindenkinek ki kell próbálnia.
Villantós desszert egyszerűen: Tarte Tatin

A Tarte Tatin, a francia fordított almatorta, nevét a Tatin nővérekről kapta, akik a 19. század végén Franciaországban vezettek egy szállodát. Híres specialitásuk volt a karamellizált almatorta, de egyszer véletlenül elfelejtettek az alma alá tésztaréteget tenni, így utólag próbálták pótolni, és sütés után megfordították a süteményt. Ez aztán olyan nagy sikert aratott, hogy végül megtartották a módszert.

Ma már számos verziója ismert: készülhet barackkal, ananásszal, körtével, vagy akár szilvával is, és bár a tészta eredetileg egy vajas-omlós tészta, érdemes kipróbálni ezt a leveles tésztával készült Tarte Tatint is. Vaníliafagyival tálalva egyszerűen tökéletes!! Húsvétkor ki is lehet akár próbálni.

Elkészítési idő: 50 perc

Hozzávalók kb. 4 adaghoz:

  • 1 adag Dr. Oetker Leveles Tészta

Az almához:

  • 8 db közepes méretű alma
  • 20 dkg cukor
  • 8 dkg vaj

A tálaláshoz:

  • vaníliafagylalt

Tovább a teljes recepthez >>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top