Gasztro

Mennyei serpenyős brownie

Az isteni brownie most serpenyőben készül, ami elsősorban azért jó, mert sokkal gyorsabban hozzájutunk a töményen csokis falatokhoz!

A brownie-t senkinek nem kell bemutatni: ez az isteni, ideális esetben belül folyós, kívül szilárd édesség a csokis desszertek királynője, most pedig végre van egy módszer, amivel még gyorsabban elkészíthetjük – serpenyős brownie:

Mennyei serpenyős brownie 

Hozzávalók:

  • 1/2 csésze sózatlan vaj
  • 110 gramm + 1/2 csésze apró csokidarabka
  • 40 gramm étcsokoládé felvágva
  • 2 nagy tojás
  • 1/2 csésze kristálycukor
  • 1/4 csésze finomliszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
  • 1/4 csésze karamelldarabka
Mennyei serpenyős brownie 

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra!

2. Gőz fölött olvasszuk össze a vajat, a 110 gramm csokidarabkát és a 40 gramm étcsokit! Ha egyenletes a massza, tegyük félre!

3. Egy nagyobb tálban keverjük össze a cukrot és a tojásokat! Adjuk hozzá a csokis keveréket is, keverjük össze!

4. Egy másik tálban keverjük össze a lisztet, a sütőport és a sót, majd fokozatosan adagolva keverjük a csokis masszához! Külön keverjük el a maradék csokidarabokat a karamelldarabkákkal és egy evőkanál liszttel, majd ezt is forgassuk a tésztába!

5. A tésztát oszlassuk el hőálló fém (és nem műanyag nyelű) serpenyő(k)be és nagyjából 25 perc alatt süssük meg az édességet!

 

MyBakingAddiction

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top