Gasztro

Könnyű, 10 perces citromos pite

Ez a könnyed, izgalmas citromos pite olyan gyorsan elkészül, hogy akár egy ráérősebb hétköznap délután is elkészíthetjük. Mindenképpen érdemes.

A kekszes alapú pitéket tényleg villámgyorsan el lehet készíteni, ráadásul ehhez a citromkrémes pitéhez különösebb előkészületekre sincs szükség. Az alapba való sós keksz jó kontraszt az édes-savanykás citromkrém mellé, ráadásul ez a pite akkor a legfinomabb, ha friss tejszínhabbal és egy kis tengeri sóval megszórva kínáljuk!

Könnyű, 10 perces citromos pite 

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1,5 csomag sós kréker keksz
  • fél csésze sózatlan vaj megolvasztva
  • 3 evőkanál kristálycukor

A töltelékhez:

  • egy konzerv édes sűrített tej
  • 4 tojássárgája
  • 1/2 csésze citromlé
  • (tejszínhab és tengeri só a tálaláshoz)
Könnyű, 10 perces citromos pite 

Elkészítés:

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra!

2. A kekszeket törjük össze kisebb darabokra, de azért ne teljesen por állagúra! Adjuk hozzá a cukrot, keverjük össze, majd öntsük rá az olvadt vajat is, és keverjük el, hogy darabos “tésztát” kapjunk.

3. Az így kapott tésztát nyomkodjuk bele egy piteformába (az oldalára is jusson), hagyjuk 15 percig állni, majd 18 perc alatt süssük készre!

4. Készítsük el a krémet: verjük fel a tojások sárgáját, a sűrített tejet és a citromlevet – fontos, hogy ezek az alapanyagok jól elkeveredjenek! A kihűlt pitetésztába öntsük bele a krémet, és tegyük vissza a sütőbe 16 percre! 

5. A pitét csak akkor kezdjük el felvágni, ha már teljesen kihűlt! Friss tejszínhabbal és egy csipet tengeri sóval megszórva tálaljuk!

 

Food52

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top