nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Gasztro
Lekváros linzer

Lekváros linzer

NLCafé

Lekváros linzer

Ez az egyik kedvenc nagyisütink: a klasszikus, omlós lekváros linzer. Nem volt olyan családi összejövetel, amikor ne sütött volna a mami kéttálcányit ebből a finomságból.
NLCafé

Hozzávalók:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája
  • baracklekvár

A lisztet egy tálba mérjük, és hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat.  Fontos, hogy a vaj hideg legyen!

Lekváros linzer

Elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojássárgáját, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Nem szabad sokáig gyúrni a tésztát!

Lekváros linzer
Lekváros linzer
Lekváros linzer
Lekváros linzer
Lekváros linzer
Lekváros linzer

Cipót formázunk a tésztából, folpackba csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. Ez fontos lépés, nem szabad kihagyni!

Lekváros linzer

A tésztát lisztezett gyúródeszkán  3-5 mm vékonyra nyújtjuk, és párosával mintákat szúrunk ki belőle úgy, hogy minden második darab közepére egy lyukat is szúrunk.  Nem érdemes vékonyabbra nyújtani, mert akkor a tészta is könnyebben szakad, és a sütemény is el fog törni, de vastagabb se legyen, hogy ne legyen a linzer púpos.

Lekváros linzer
Lekváros linzer
Lekváros linzer

Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a darabokat, és 180 fokra előmelegített sütőben 8-12 percig sütjük. Nem kell barnára sütni!!

Lekváros linzer

Ha kihűlt, egy teli és egy lyukas közepű darabot baracklekvárral ragasztunk össze. 

Lekváros linzer
Lekváros linzer
Lekváros linzer
Lekváros linzer

Linzer újratervezve: linzerszivar

NLCafé

Linzer újratervezve: linzerszivar

Új formát kapott a klasszikus linzer. Tömzsi szivarokat készítettünk az alaptésztából, és a lekvárt is meghagytuk, csak most nem töltelék, hanem mártogató lett belőle.
NLCafé

Hozzávalók kb. 40 db-hoz:

  • 30 dkg liszt
  • 20 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 tojássárgája

A tetejére:

  • 5 dkg étcsokoládé megolvasztva

Mellé:

  • barack és málnalekvár

 

A lisztet egy tálba mérjük, és hozzáadjuk a felkockázott hideg vajat.  Fontos, hogy a vaj hideg legyen!

Linzer újratervezve: linzerszivar
Linzer újratervezve: linzerszivar

Elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a porcukrot és a tojássárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk.  Nem szabad sokáig gyúrni a tésztát!

Linzer újratervezve: linzerszivar
Linzer újratervezve: linzerszivar
Linzer újratervezve: linzerszivar
Linzer újratervezve: linzerszivar
Linzer újratervezve: linzerszivar

Cipót formázunk a tésztából, folpackba csomagoljuk, és 1 órára hűtőbe tesszük. Ez fontos lépés, nem szabad kihagyni!

Linzer újratervezve: linzerszivar
Linzer újratervezve: linzerszivar

A tésztából kis darabokat tépünk, gombócot formázunk belőle, majd kis szivarokat sodrunk a gombócokból. A végeit egy kicsit belapítjuk, és ha kész, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük.

Linzer újratervezve: linzerszivar
Linzer újratervezve: linzerszivar
Linzer újratervezve: linzerszivar

180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Akkor jó, ha a talpa már kezd pirulni.

Ha kihűlt, olvasztott csokoládéval locsoljuk meg és különféle lekvárokkal tálaljuk.

Linzer újratervezve: linzerszivar

 

Linzer újratervezve: linzerszivar

 

Linzer újratervezve: linzerszivar