Gasztro

3 isteni recept avokádóval

A zöld, krémes avokádó az egyik legegészségesebb csemege – és az egyik legfinomabb is, ha van hozzá néhány jó receptünk!

1. Avokádópalacsinta

Kiváló reggeli lehet, hisz nemcsak szuperegészséges, de nagyon finom is! Keverjünk össze 3/4 csésze hajdinalisztet fél csésze finomlisztet, 2 evőkanál cukrot és egy teáskanál szódabikarbónát. Ezek a száraz hozzávalók. Külön keverjünk össze egy negyed csésze szoba-hőmérsékletű tejet két avokádó húsával és 2 evőkanál olvasztott vajjal.

Keverjük a nedves összetevőket a száraz alapanyagok közé, majd hagyjuk állni a keveréket úgy 15 percig.

Ezután kisüthetjük maguknak az isteni avokádós palacsintáinkat! 

2. Sütőtökös-avokádós saláta

Szemet gyönyörködtető, ínycsiklandó finomság, ami diétázóknak is kiváló lehet! Először magozzunk ki, kockázzunk fel, majd sütőben süssünk meg egy egész sütőtököt. A sült tökszeleteket és két felszeletelt avokádót helyezzünk egy tálba, és törjünk melléjük diót, durva darabokban. Vágjunk bele egy kis lila hagymát, és ha gazdagabb fogást akarunk, keverjünk bele kifőzött lencsét is. Ezután jöhet az öntet: olívaolaj, citromlé, fokhagyma, durva só, némi szójaszósz és méz. Keverjük ki ízlés szerint, öntsük vele nyakon a salátát, és élvezzük az ízorgiát!

3 isteni recept avokádóval

3. Kókuszos avokádófagyi

Bizony, avokádóból még desszertet is lehet készíteni! Két érett avokádót, egy negyed bögre cukrot, egy konzerv kókusztejet és egy konzerv sűrített tejet keverjünk össze, majd fagylaltgépben keverjük simára. Egy behűtött tálban két órán keresztül fagyasszuk, aztán tálaláskor szórjuk meg valami szívünknek kedves finomsággal.

Forrás: LifeHack

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top