Gasztro

Durván elszállt a saláta ára

Aki mostanában akart friss magyar fejes salátát vásárolni, biztosan a szívéhez kapott, majd kétszer is meggondolta, a kosarába rakja-e a zöldséget. A boltok többségében ugyanis 700 forintos ár körül kínálják a fejes salátát. Na, de mégis mi kerül azon 700 forintba?

Azt már korábban is tudni lehetett, hogy áprilisig nem lesznek olcsóbbak a zöldségek. A téli durva áremelkedést követően jogosan bízhattunk abban, ahogy az import helyett a magyar zöldségek is boltokba kerülnek, frisset, zamatosat és olcsóbbat vehetünk. Nos, egyáltalán nem így történt. Az itthon is egyre népszerűbb jégsalátát 600-700 forintos áron kínálják darabonként. Néhány hétig még biztosan kétszer is meggondoljuk, mit pakolunk a bevásárló kosarakba.

Az Agárszektor úgy tudja, az árak 150-200 forintos szintre majd inkább csak a húsvéti bevásárlórohamot követően eshetnek vissza. És nemcsak a jégsaláta ilyen brutál drága, a friss magyar fejes salátát is pontosan ennyiért kínálják. A fejenkénti 600-700 forintos ár megdöbbentő, főként ha arra gondolunk, hogy salátát gyakran 100 forintnál olcsóbban is vásárolhatunk.

Szakemberek szerint a durva hideg tél is okolható a zöldségárak egekbe repüléséért. Állítólag egyre többen termelnek fejes salátát, ami húsvét után szinte egyszerre érik be, így törve le a most még igencsak borsos árakat.

Brutál drága a saláta
Brutál drága a saláta

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top