Gasztro

Sertéskaraj mustáros, fehérboros szószban

"Isteni vacsora, amit mindenki imádni fog!"

A hétköznapok forgatagában nagy szerepe van a családdal, barátokkal közösen elfogyasztott vacsorának. Napjaink háziasszonyainak már a főzés egy plusz tevékenység a mindennapi munka mellett, ezért fontos, hogy minél több, egyszerűen elkészíthető, pompás receptet gyűjtsünk be magunknak, hogy remek fogásokkal varázsoljuk el környezetünket akkor is, amikor csak fél órácskánk van a főzésre.

Ez a recept, pont egy ilyen. Igazi csemegét varázsolhatunk a tányérra, ami méltán megállja a helyét úgy hétköznapi vacsoraként, mint egy ünnepi alkalommal.

Manapság nagyon sokan szeretik a csirkemellet, mert egyszerűen, gyorsan elkészíthető és nem kell órákat sütni. A sertéskaraj is pont egy ilyen alapanyag, ebből is remek ételeket lehet készíteni, hasonlóan rövid idő alatt és még a diétába is jól beleillik.

Ehhez mutatunk most egy remek receptet. A húst előző este pár perc alatt bepácoljuk és másnap már csak sütni kell. Legyen vele sikeretek.

 

Hozzávalók:

  • 50 dkg csont nélküli sertéskaraj szeletelve
  • 1 ek magos dijoni mustár
  • 1 ek pikáns dijoni mustár
  • 3 ág friss rozmaring
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1,5 dl száraz fehérbor
  • 3 dl Meggle Mesterkrém 
  • Ízlés szerint só és frissen őrölt tarka bors

Elkészítés:

A mustárokat elkeverem a felaprított rozmaringgal és bekenem vele az enyhén megklopfolt karajszeleteket. Egy zárható tálba teszem és egy éjszakára berakom a hűtőbe.

Kevés olajon aranybarnára sütöm a hús mindkét oldalát, majd rádobom a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, amit lepirítok. Mikor a hagyma megpirult, felöntöm a borral, összeforralom, majd jöhet rá a Mesterkrém, sózom, borsozom és gyakori kevergetés mellett addig forralom, amíg szépen besűrűsödik.

Héjában főtt, enyhén sós burgonyával kínálom.

Elkészítési idő: 30 perc

Jó étvágyat kívánok!

Sertéskaraj mustáros, fehérboros szószban

 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top