Gasztro

Isteni sütőtökös carbonara

Az olasz tészták egyszerű, de nagyszerű remekével, a carbonarával már biztosan sokan kísérleteztek, de most ideje egy kicsit feldobni a klasszikus receptet!

A carbonara tényleg nem túl bonyolult étel, de azért fontos, hogy ismerjük a titkait. A magyaros iskolával ellentétben az igazi olasz carbonara nem tejszínes szószban ázó tészta, hanem könnyed, a mártással szinte csak beburkolózó tésztaszálak. Ha szeretnénk kicsit feldobni a klasszikus receptet, próbáljuk ki ezt a sütőtökös verziót – a vegák akár teljesen el is hagyhatják belőle a bacont!

Isteni sütőtökös carbonara 

Hozzávalók:

  • 1 közepes sütőtök kimagozva és felkockázva
  • 2 ek. extra szűz olívaolaj
  • 1 csésze zsíros tej
  • 2 tojás sárgája
  • 350 gramm spagetti vagy linguine tészta
  • 110 gramm kockára vágott bacon
  • 1 gerezd fokhagyma felaprítva
  • 1/3 csésze reszelt parmezán
  • őrölt bors
  • még több lapokra vágott parmezán a tálaláshoz

Elkészítés:

1. Előmelegített sütőben süssük meg az olívaolajjal meglocsolt tököt, míg karamelles lesz a széle.

2. A puhára sült sütőtököt kaparjuk ki a héjából és tegyük egy nagy tálba, villával kicsit törjük össze! Adjuk hozzá a tejet és a tojást, keverjünk belőle homogén masszát!

3. Hevítsünk fel egy nagyobb serpenyőt és tegyük bele a bacont – hagyjuk, hogy kiizzadja a zsírját! Ha már ropogós, adjuk hozzá a fokhagymát is, 1-2 percig süssük!

4. Vegyük alacsonyabbra a lángot a serpenyő alatt, és adjuk hozzá a sütőtökös keveréket is! 

5. A megfőzött tésztát forgassuk a sütőtökös mártásba úgy, hogy a szósz mindenhol jól bevonja tésztánkat! A reszelt parmezánt szórjuk a tésztára és keverjük el, hagyva, hogy a sajt beleolvadjon az ételbe.

6. Még több friss parmezánnal tálaljuk!

PureWow

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top