Gasztro

Isteni burgonyás omlett, ahogy a spanyolok csinálják

A leglaktatóbb tojásos omlett receptje Spanyolországból érkezik: ez a burgonyás, sült omlett – nemcsak reggelire!

Minden nemzet konyhájában megtaláljuk a rántotta különböző változatait: az olaszoknál ott a frittata, a franciáknál tejszínt tesznek a rántottába, a japánok pedig tekercsben készítik. A spanyolok egyenesen ebédet csinálnak a reggeli tojásból, hiszen egy jó adag krumplival együtt sütik meg. A recept egyszerű, az eredmény pedig laktató és mennyeien finom. Íme:

Spanyol omlett burgonyával

Isteni burgonyás omlett, ahogy a spanyolok csinálják

Hozzávalók:

  • 1 hagyma, vékonyra szelve
  • 3 burgonya, vékonyra szelve
  • 500 ml olívaolaj
  • 6 tojás
  • egy csipet só

Elkészítés:

  1. Hevítsd fel az olívaolajat egy magas falú serpenyőben. Dobd bele a vékonyra szeletelt krumplit és hagymát, és 10-15 percig hagyd karamellizálódni, majd szűrd le róla az olajat. Az olajat tedd félre.
  2. A tojásokat verd fel egy nagy tálban, és keverd hozzájuk a leszűrt krumplit és hagymát. Sózd, majd fedő alatt hagyd állni 15-20 percet.
  3. Forrósíts fel egy nagyon vékonyan kiolajozott serpenyőt és 1 percig süsd benne a tojásos mixet! Kapcsolj alacsonyabb fokozatra, és süsd további 2-4 percig. Ezután óvatosan tedd egy tányérra az omlettet, majd a másik oldalával lefelé fordítva tedd vissza a serpenyőbe 3-5 percre. Jó étvágyat!

Proper Tasty

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top